Ce vor discuta Rusia și NATO la 13 iulie

© SputnikRussia, NATO
Russia, NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Părțile au stabilit agenda subiectelor ședinței consiliului Rusia-NATO, care urmează să aibă loc miercuri la Bruxelles. Întâlnirea reprezentanților permanenți va avea loc la o săptămână de la ultimul summit NATO.

 

CHIȘINĂU, 11 iulie — Sputnik. Criza din Ucraina, diminuarea riscurilor incidentelor militare și situația din Afganistan vor devenit principalele subiecte din agenda de discuții ale consiliului Rusia-NATO la nivelul reprezentanților permanenți, au comunicat luni reprezentanții Alianței Nord-Atlantice. În același timp, oficialii NATO urmează să comunice și detaliile despre rezultatele Summit-ului de la Varșovia.

Potrivit unor surse din cadrul oficialităților Alianței Nord-Atlantice, Rusia și NATO urmează să stabilească luni și marți versiunea finală a agendei discuțiilor, care urmează să aibă loc la 13 iulie, la Bruxelles.

"Ordinea de zi va fi acea despre care a vorbit secretarul general NATO la 6 iulie, fiind coordonată de NATO și Rusia. Secretarul general NATO a declarat la 6 iunie că discuțiile vor fi concentrate pe criza din Ucraina și necesitatea îndeplinirii acordurilor de la Minsk, cu privire la acțiunile militare și diminuarea riscurilor, precum și cu privire la situația din Afganistan" — a declarat reprezentantul NATO, răspunzând la întrebarea dacă în zilele următoare sunt prevăzute modificări ale agendei de discuții.

Nato-Gipfel in Warschau - Sputnik Moldova
Analist: România, carne de tun în jocul NATO - Rusia

De asemenea, acesta a reamintit că secretarul general NATO a declarat la conferința de presă din 8 iulie de la Varșovia, că întrevederea va oferi posibilitatea de a informa oficial Rusia cu privire la deciziile luate de țările NATO în cadrul summit-ului".

La rândul său, reprezentantul permanent al Federației Ruse la NATO, Alexandr Grușko, a declarat la 6 iulie că în cadrul întrevederii va fi atrasă atenția asupra situației privind securitatea militară, din perspectiva deciziilor care ar urma să fie luate la summit-ul NATO. Potrivit lui, "partea rusă contează pe un dialog deschis și serios, în special, în ceea ce privește activizarea NATO de-a lungul frontierelor rusești și impactul acesteia asupra securității și stabilității în unele regiuni și Europa în ansamblu". De asemenea, Grușko a subliniat că "Federația Rusă și NATO continuă schimbul de opinii cu privire la situația din Ucraina și Afganistan, lansate în cadrul ultimei întrevederi".

Fluxul de știri
0