Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia și NATO s-au înțeles ce vor discuta în format bilateral

© Sputnik / Александр Поляков / Accesați arhiva multimediaФлаги России, Бельгии и НАТО.
Флаги России, Бельгии и НАТО. - Sputnik Moldova
Abonare
A fost găsită o înțelegere privind tematica ședinței Consiliului Rusia-NATO, planificată pentru miercuri la Bruxelles. Întâlnirea la nivel de reprezentanți permanenți va avea loc la o săptămână de la summitul blocului Nord-Atlantic.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Criza din Ucraina, reducerea riscurilor de incidente militare și situația din Afganistan vor deveni punctele principale ale ordinii de zi a ședinței Consiliului Rusia-NATO la nivel de reprezentanți permanenți, a declarat luni reprezentantul alianței. El a mai adăugat că și alianța va comunica despre rezultatele summitului de la Varșovia.

Pe marginea summitului NATO de la Varșovia, oficialul nord-atlantic a comunicat pentru jurnaliști că luni și marți, Rusia și NATO vor determina definitiv ordinea de zi a viitoarei întâlniri, programată pentru 13 iulie la Bruxelles.

Саммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля - Sputnik Moldova
Totalurile Summitului NATO de la Varşovia. Franţa: Rusia este un partener

"Ordinea de zi e așa cum a fost declarată de secretarul general al NATO la 6 iulie, ea este coordonată între NATO și Rusia. Secretarul general al NATO a declarat la 6 iulie că discuția va fi concentrată asupra crizei din Ucraina și din jurul Ucrainei și pe necesitatea implementării totale a Acordurilor de la Minsk, a activismului militar cu o deosebită atenție asupra transparenței și reducerii riscurilor, dar și asupra situației și securității din Afganistan", a spus reprezentantul NATO, răspunzând la întrebarea dacă se așteaptă modificări pe ordinea de zi în următoarele două zile.

El a mai amintit că secretarul general al NATO a declarat la conferința de presă de la Varșovia din 8 iulie că întâlnirea va oferi posibilitatea ca "Rusia să fie informată despre deciziile pe care noi le-am luat la summit".

La rândul său, reprezentantul permanent al FR pe lângă NATO, Alexandr Grușko, a declarat la 6 iulie pentru jurnaliști că la întâlnire "o atenție specială va fi acordată situației privind securitatea militară în lumina acelor decizii care se pregătesc pentru summitul NATO de la Varșovia". Potrivit acestuia, partea rusă speră la "o discuție deschisă și serioasă, în primul rând, pe problemele legate de activismul ridicat al NATO de-a lungul frontierelor Rusiei și influența ei asupra securității și stabilității în Europa în general și în unele regiuni ale ei". Tot atunci, Grușko a mai declarat că FR și NATO vor continua schimbul de opinii început la ședința anterioară cu privire la situația din Ucraina și din Afganistan.

 

 

 

Fluxul de știri
0