Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist: cine nu-l pupă pe Iohannis, e agent al Moscovei

© Sputnik / Михаил Палинчак / Accesați arhiva multimediaKlaus Iohannis și Petro Poroșenko, Bruxelles
Klaus Iohannis și Petro Poroșenko, Bruxelles - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul summit-ului NATO de la Varșovia, presa românească și-a demonstrat calitatea de instrument propagandistic al puterii, consideră jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu.

BUCUREȘTI, 11 iulie — Sputnik. Jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu critică modul în care presa românească a reflectat summit-ul NATO de la Varșovia, pe care l-a prezentat unanim drept „un succes al României", criticând orice atitudine rezervată sau critică față de rezultatele prezenței delegației românești.

Гвардейский ракетный крейсер Москва - Sputnik Moldova
Iohannis vrea mai mult NATO la Marea Neagră

„Când vine vorba de NATO, presa noastră devine automat trompetă patriotardă. Și cine nu bate toba în legătură cu succesele noastre la un Summit NATO e de îndată acuzat ca fiind agent al unor puteri străine, evident, dușmane ale Românicăi, căreia vrea să-i ia cu forța armelor fecioria lăsată moștenire de Decebal", scrie Cristoiu într-un articol publicat pe blogul său personal.

Acesta este nemulțumit de faptul că presa românească a fost nepregătită de summit-ul de la Varșovia, nu a știut care este miza României, care a fost mandatul delegației românești și nu a făcut un minim efort pentru a afla niște amănunte din culise, acceptând unanim declarațiile oficiale făcute de reprezentanții oficialitățile românești. În acest fel, consideră Cristoiu, jurnaliștii s-au transformat, practic, într-un instrument al propagandei oficiale, atacând orice poziție care nu s-ar alinia celei oficiale.

"Nu putem trece însă peste mizerabilul proces de intenție făcut, în stil stalinist, celor care au îndoieli c-a fost un succes. Aceștia sunt acuzați de a fi agenți ai Moscovei!", spune jurnalistul.

„Ați înțeles de ce s-au grăbit jurnaliștii români să-l pupe în fund pe Klaus Iohannis pentru Summitul NATO? S-au temut să nu treacă drept agenți ai Moscovei!", conchide Cristoiu.

Fluxul de știri
0