Iohannis vrea mai mult NATO la Marea Neagră

© Sputnik / Sergei Petrosyan / Accesați arhiva multimediaГвардейский ракетный крейсер "Москва"
Гвардейский ракетный крейсер Москва - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Klaus Iohannis afirmă că România pledează pentru sprijinirea eforturilor NATO pentru asigurarea stabilității și securității în zonă și creșterea cooperării cu partenerii estici.

BUCUREŞTI, 7 iulie — Sputnik. Președintele României va participa vineri la prima sesiune de lucru a Consiliului Nord-Atlantic de la Varșovia și în acest sens a dezvăluit o parte din subiectele care vor fi abordate.

"România pledează pentru creșterea atenției NATO asupra regiunii Mării Negre, precum și pentru sprijinirea eforturilor aliate în plan regional de asigurare a stabilității și securității. (…) În cadrul summitului se va pune un accent deosebit și pe aprofundarea cooperării NATO cu partenerii estici, în special Ucraina, Georgia și Republica Moldova", se precizează în comunicatul remis presei de către Administrația Prezidențială, anunță Agerpres.

Același comunicat se precizează că România susține adoptarea unei declarații comune NATO — UE, care va contribui la structurarea parteneriatului strategic între cele două organizații și sprijină eforturile NATO de consolidare a capacităților de apărare ale partenerilor Alianței.

Fluxul de știri
0