Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După reuniunea NATO, Şalaru convoacă jurnaliştii la Ministerul Apărării

© Sputnik / Miroslav RotariAnatol Şalaru Анатол Шалару
Anatol Şalaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi, ministrul Apărării va susţine o conferinţă de presă cu privire la rezultatele participării Republicii Moldova la Summit-ul NATO de la Varşovia, Polonia.

CHIŞINĂU, 11 iul – Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Şalaru, invită marţi, 12 iulie, presa la Ministerul Apărării. Şalaru va susţine o conferinţă de presă cu privire la rezultatele participării Republicii Moldova la Summit-ul NATO de la Varşovia, Polonia, care a avut loc în zilele de 8 şi 9 iulie.

Министр обороны Молдовы Анатол Шалару и главком НАТО в Европе Филип Бридлав - Sputnik Moldova
Politică
Șalaru vrea să scoată trupele militare rusești din Moldova cu ajutorul NATO

În cadrul unui discurs la reuniunea NATO, ministrul moldovean al Apărării a declarat că „trebuie să conlucrăm pentru a identifica soluţii pe termen lung, capabile să anticipeze şi să prevină eventuale situaţii de criză”.

Potrivit lui Şalaru, din perspectiva Republicii Moldova, raporturile cu NATO şi ţările partenere sunt fundamentate pe 4 valori şi principii: cooperarea, flexibilitatea, credibilitatea şi creşterea gradului de interoperabilitate a forţelor armate.

Ministrul moldovean a încheiat discursul prin a spune că, „Republica Moldova va depune toate eforturile pentru a deveni un partener de încredere al NATO”.

Fluxul de știri
0