Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șalaru vrea să scoată trupele militare rusești din Moldova cu ajutorul NATO

© facebook.com/U.S.EmbassyMoldovaМинистр обороны Молдовы Анатол Шалару и главком НАТО в Европе Филип Бридлав
Министр обороны Молдовы Анатол Шалару и главком НАТО в Европе Филип Бридлав - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul summit-ului NATO de la Varșovia ministrul Apărării al Republicii Moldova a cerut retragerea trupelor Federației Ruse din regiunea transnistreană.

CHIȘINĂU, 10 iulie – Sputnik. Oficialul moldovean a cerut retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și transformarea misiunii de menținere a păcii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova într-o misiune civilă multinațională.

Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Șalaru: nu vrem ca NATO și Rusia să-și rezolve problemele pe teritoriul Moldovei

Potrivit lui Șalaru, armata și munițiile Federației Ruse ar trebui să fie evacuate de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele internaționale asumate.

„De 25 de ani pe teritoriul Republicii Moldova staţionează ilegal trupele Federaţiei Ruse. Vă adresăm rugămintea de a ne susţine în inițiativa de transformare a misiunii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, într-o misiune civilă multinaţională, iar armata şi muniţiile Federaţiei Ruse să fie evacuate de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele internaţionale asumate”, a declarant Anatol Șalaru.

Fostele unități ale armatei sovietice aflate pe malul stâng al Nistrului au intrat sub jurisdicția Federației Ruse în urma decretului semnat de Boris Elțin la 1 aprilie 1992. Conform armistițiului din 21 iulie 1992 semnat la Moscova între președinții Mircea Snegur și Boris Elțin, trupele ruse participă în misiunea de menținere a păcii, statutul și eventuala lor retragere urmând a fi stabilită în urma negocierilor între Republica Moldova și Federația Rusă.

Fluxul de știri
0