Primul semn grav al sărăcirii românilor. Ce va fi la iarnă

© Sputnik / Maxim Bogodwid / Accesați arhiva multimediaБедность
Бедность - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 32,8% din gospodării nu au putut face față cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat în 2015, iar 16,7 % nu au plătit energia electrică, arată Institutului Național de Statistică.

BUCUREŞTI, 11 iulie — Sputnik. Sărăcia extremă a românilor o arată ponderea de 36% dintre gospodării care s-au aflat în imposibilitatea de a-şi plăti întreținerea locuinței, informează Agerpres

Работа зернового терминала - Sputnik Moldova
Sancțiunile antirusești au sărăcit Occidentul cu zeci de miliarde

Procentul este foarte mare, de 16,7% pentru gospodăriile care nu şi-au plătit energia electrică. Pentru a face față cheltuielilor cotidiene, 6,8% dintre gospodării au apelat la economii, 6,1% s-au împrumutat de la rude şi prieteni, 9,3% au muncit suplimentar. Un procent de 11,5% au apelat la ajutoare financiare de la rude sau prieteni, fără obligația de restituire.

Procentul este mare şi în cazul familiilor care şi-au putut permite o săptămână de concediu, 17%. Doar 5,9% de familii şi-au putut înlocui mobila uzată, 12,1% şi-au cumpărat produse electrocasnice, 28,8% şi-au putut permite haine noi şi 10,6% — vizionarea unor spectacole de teatru sau cinema.

Doar 15,2% dintre români îşi cumpără cărţi, ziare sau reviste.

Fluxul de știri
0