Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ŞOC: 20 de moldoveni au fost deportaţi din UE timp de o săptămână

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul moldovenilor deportaţi săptămâna trecută din spaţiul Uniunii Europene a atins cifra de 20. Aceştia au fost expulzaţi pentru nerespectarea regulilor de şedere în UE.

CHIŞINĂU, 11 iul – Sputnik. Pe parcursul săptămânii trecute, autorităţie Uniunii Europene au deportat din spaţiul comunitar 20 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Tot săptămâna trecută, altor 12 moldoveni nu li s-a permis accesul pe teritoriul UE.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Regimul fără vize cu UE: peste trei mii de moldoveni au fost întorşi de la vamă

În acelaşi timp, 15 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar doi au fost deportaţi.

De la intrarea în vigoare a regimului liberalizat de vize în spaţiul comunitar, peste 3,4 mii de cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, motivul principal care a dus la nepermiterea trecerii hotarului UE este neconfirmarea scopului de călătorie, insuficienţa mijloacelor financiare şi depăşirea termenului legal de şedere în statele membre.

La 28 aprilie, Republica Moldova a marcat doi ani de când are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. În cei doi ani, peste 1,4 milioane de traversări ale cetățenilor moldoveni au fost înregistrate la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău.

Fluxul de știri
0