Regimul fără vize cu UE: peste trei mii de moldoveni au fost întorşi de la vamă

© Sputnik / Sergei KirkachШенгенская виза
Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Republica Moldova marchează doi ani de când are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. De la intrarea în vigoare a regimului liberalizat de vize în spaţiul comunitar, peste 3,4 mii de cetăţeni moldoveni au primit refuzde intrare în Uniunea Europeană.

Акции сторонников евроинтеграции Украины на площади Независимости в Киеве - Sputnik Moldova
Ucraina – UE: regim fără vize, dar condiționat și cu posibilitatea anulării

Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, această cifră constituie aproximativ 0,6% din numărul total al persoanelor care s-au bucurat de oportunitatea călătoriei în statele membre ale UE fără necesitatea deţinerii vizei.

Motivul principal care a dus la nepermiterea trecerii hotarului UE este neconfirmarea scopului de călătorie, insuficienţa mijloacelor financiare şi depăşirea termenului legal de şedere în statele membre.

La 28 aprilie, Republica Moldova marchează doi ani de când are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. În cei doi ani, peste 1,4 milioane de traversări ale cetățenilor moldoveni au fost înregistrate la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău.

Fluxul de știri
0