Șalaru: nu vrem ca NATO și Rusia să-și rezolve problemele pe teritoriul Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьАнатолий Шалару
Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, a răspuns vineri la o serie de întrebări ale deputaților. Acesta a venit în Parlament cu raport după ce socialiștii au înregistrat o moțiune simplă ce îl vizează pe acest ministru. El a explicat, printre altele, natura relațiilor țării cu NATO, dar și atitudinea sa față de Rusia.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatol Șalaru, le-a dat asigurări deputaților că Moldova nu este așteptată în NATO și că dânsul nu este dușmanul Rusiei.

”Să nu credeți că sunt dușmanul Rusiei. Mă întâlnesc frecvent cu atașatul militar al Rusiei. Am invitat militarii ruși să vină la 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale la Chișinău, dar și la 27 august, la Parada militară din Chișinău”, a declarat ministrul Anatol Șalaru.

Totodată, Șalaru a declarat franc: ”nu vrem ca NATO și Rusia să-și rezolve problemele pe teritoriul Republicii Moldova. Nu trebuie să fim un poligon de testare pentru unii si pentru alții”.

Boiko Borisov - Sputnik Moldova
Răzgândire la SOFIA. Bulgaria nu mai acceptă crearea flotei NATO la Marea Neagră

Referindu-se la aderarea Republicii Moldova la NATO, ministrul a declarat:

”NATO nu ne vrea în NATO. Doar ne ajută să modernizăm Armata Națională”.

Lui Anatol Salaru i-au fost cerute și explicații privind muzeul ocupației sovietice inaugurat recent la Ministerul Apărării. Acesta a răspun: ”nu învinuim poporul rus de crimele regimului sovietic. Poporul rus a avut de suferit ca și noi”.

Fluxul de știri
0