Cât oțel românesc va fi utilizat la unul din cele mai lungi poduri din lume

© Sputnik / Георгий Зимарев / Accesați arhiva multimediaСтроительство моста через Керченский пролив. Șantier, pod masiv, construcție metalică
Строительство моста через Керченский пролив. Șantier, pod masiv, construcție metalică - Sputnik Moldova
Abonare
Podul Osman Gazi are o lungime de 2,7 kilometri şi o deschidere de 1.550 de metri între principalii piloni, fiind cel mai lung pod suspendat din Turcia, al doilea din Europa și al patrulea din lume.

BUCUREŞTI, 10 iulie – Sputnik. ArcelorMittal Galați, producătorul român de oţel, a livrat 34.000 de tone de plăci de oțel pentru construirea celui mai lung pod din Turcia, Osman Gazi, pe care președintele Recep Tayyip Erdogan l-a inaugurat la 30 iunie, scrie Romania Insider.

"Acest proiect a avut o semnificație deosebită pentru noi datorită amplitudinii sale", a declarat Bruno Ribo, CEO la ArcelorMittal Galați.

Стеклянный мост. Китай. - Sputnik Moldova
China: Marele zid și cel mai lung pod de sticlă din lume

Podul traversează Golful Izmit din nord-vestul Turciei şi reduce cu 140 de kilometri distanţa dintre Istanbul şi oraşul-port Izmir.  De asemenea, construcţia face parte din proiectul unei autostrăzi de 433 km care costă aproximativ 9 miliarde de dolari, dar podul costă 1 miliard de dolari şi a fost finanţat de companiile turceşti Nurol, Özaltın, Makyol, Yuksel, Gocay și de către compania italiană de construcții Astaldi. Este al II-lea cel mai lung pod din Europa şi al IV-lea din lume, având 2,7 km şi o deschidere de 1.550 de metri între principalii piloni.

Designul construcţiei a fost realizat de firma daneză COWI A/S, japonezii de la IHI Infrastructure System Co au coordonat ingineria, iar grupul turc Cimtas s-a ocupat de stâlpi şi suspensie.

ArcelorMittal Galaţi este cel mai mare producător de oţel din România. Compania face parte din grupul internațional ArcelorMittal care a cumpărat industria oţelului românesc de la statul român în 2001. ArcelorMittal Galați a avut o cifră de afaceri de 856 milioane în 2015, în creștere cu 7 la sută față de 2014.

Fluxul de știri
0