Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sâmbătă ne bucurăm de vreme frumoasă, dar cum va fi duminică și luni

© Sputnik / Мирослав РотарьДерево
Дерево - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua de sâmbătă este frumoasă, chiar dacă pe cer sunt nori. Totuși meteorologii avertizează că în acest week-end se așteaptă și ploi cu descărcări electrice.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Potrivit meteorologilor sâmbătă presiunea atmosferică va fi normală, iar cerul va fi parțial acoperit cu nori. Pentru această zi nu se așteaptă ploi. Însă duminică va ploua. Cel mai probabil ploile vor cădea în raio9anele de sud ale țării.

Арбуз - Sputnik Moldova
Zece alimente care te vor menține hidratat pe timp de caniculă

Cât privește ziua de sâmbătă temperatura va fi de 27 – 30 de grade Celsius. Potrivit unor tradiții populare, dacă în această zi va ploua, atunci tot restul verii va fi ploios, iar vremea frumoasă este un semn că în următoarele șapte săptămâni zilele vor fi calde și însorite.

Dacă e să combinăm tradiția cu prognoza meteorologilor, suntem în drept să afirmăm că avem noroc. Dar meteorologii ne avertizează că nu este cazul să ne culcăm pe o ureche.

Duminică sunt posibile ploi cu descărcări electrice, mai cu seamă în partea de sud a Republicii Moldova. Noaptea temperatura va fi de 14 – 17 grade Celsius, iar ziua de 23 – 26 grade Celsius.

 

Luni, 11 iulie, cerul va fi variabil. Noaptea temperatura va fi ca cea de sâmbătă spre duminică, iar ziua va ajunge la 28 – 31 de grade Celsius.

Fluxul de știri
0