Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziţii la mai multe întreprinderi din Chişinău: opt au fost sigilate

© Sputnik / Rodion ProcaMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Zece săli de jocuri de noroc din Chişinău au fost vineri percheziţionate, opt dintre ele au fost închise pentru abateri de la legislaţie.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Procurorii din Chişinău şi poliţiştii de la Direcţia de Poliţie a capitalei au efectuat, pe parcursul zilei de vineri, percheziţii la sediul a 10 întreprinderi, specializate în domeniul jocurilor de noroc, la 8 dintre ele fiind stabilite o serie de încălcări ale disciplinei financiare şi regulilor legale de comerţ.

Полиция оружие - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Descinderi în forţă la o întreprindere din capitală

„Respectivele percheziţii au avut loc în cadrul unei cauze penale, declanşate de Procuratura capitalei pe faptul evaziunii fiscale”, anunţă organul de urmărire penală.

Oamenii legii au stabilit că acţiunile mai multor agenţi economici, fiind dirijate şi coordonate de unele şi aceleaşi persoane, au implementat o schemă de sustragere a banilor prin diferite metode, declarând cheltuieli mai mari decât venituri, suma profiturilor fiind prezentate cu valoarea ”0” a impozitului pe venit.

Acest fapt, potrivit procurorilor, generează dubii în privinţa veridicităţii declaraţiilor prezentate organelor de control, nefiind declarate toate vânzările sau în mod intenţionat fiind declarate cheltuieli fictive.

Procurorii au dispus sigilarea încăperilor care aparţin acestor întreprinderi pentru a fi supuse unor verificări de către specialişti în metrologie şi din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Fluxul de știri
0