Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Descinderi în forţă la o întreprindere din capitală

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция оружие
Полиция оружие - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au documentat o întreprindere din Chişinău care timp de 10 ani s-a eschivat de la obligaţiile fiscale faţă de stat.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. Ofiţerii din cadrul Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii au documentat timp de opt luni o întreprindere din Chişinău specializată în import și desfacere pe piața internă a instalațiilor sanitare și a altor bunuri de uz casnic.

Polițiștii au stabilit că întreprinderea activează de 17 ani, dintre care 10 ani ilegal. Marfa era introdusă ilegal pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, iar o altă parte din marfă era importată din China și parțial vămuită.

De asemenea, marfa era depozitată fără acte care ar confirma proveniența acestora și comercializată ilegal fără eliberarea bonului fiscal și factură.

Forțele de ordine au efectuat 14 percheziții  în magazinele și depozitele acestora, unde au fost depistate și ridicate instalații sanitare, tehnică și bunuri de uz casnic. Valoarea bunurilor este estimată la circa 12 milioane de lei.

Patronul întreprinderi este cercetat în libertate pentru evaziune fiscală. Acesta riscă amendă în mărime de la 60 de mii la 100 de mii de lei sau închisoare de până la 6 ani.


Fluxul de știri
0