Mii de ruși și ucraineni cu pașapoarte românești false în Marea Britanie

© cazacu21.roPașaport român
Pașaport român - Sputnik Moldova
Abonare
Un material apărut recent în publicația britanică "The Times" arată că orașul Galați este centrul unei rețele infracționale transfrontaliere de falsificarea a pașapoartelor pentru cetățeni ucraineni și ruși.

BUCUREŞTI, 8 iulie — Sputnik. În schimbul a 1000 de lire sterline, mii de imigranți ilegali din Rusia, Ucraina, dar și din alte țări ar fi fost "ajutaţi" să ajungă în Marea Britanie, scrie The Times.

Pașaport român - Sputnik Moldova
Confirmare șocantă: ți-a expirat pașaportul, ți-a „expirat” și cetățenia română

Biroul Teritorial pentru Cetățenie Galați ar avea legătură cu o rețea infracțională transfrontalieră de falsificarea de pașapoarte pentru cetățeni ucraineni și ruși. Cu ajutorul acestora, cei care le achiziționau puteau să lucreze în orice stat membru al Uniunii Europene, scrie jurnalista britanică de origine rusă Katarina Kravtsova.

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Cetățenie (ANC) susțin că unele dintre informațiile prezentate de jurnalista Katarina Kravtsova se confirmă parțial, existând însă și unele eronate, dar care vor fi lămurite pe parcursul cercetărilor.

„Jurnalista Katarina Kravtsova a fost singura persoană vizată şi s-a identificat un dosar, aflat doar în faza de proceduri, nicidecum finalizat, pe un nume apropiat. A fost declinat structurilor de cercetare penală competente în vederea stabilirii veridicităţii documentelor şi eventual pentru identificarea reţelei care ar fi putut contribui la emiterea acestora", a declarat purtătorul de cuvânt al ANC, Gelu Mugurel Dascălu.

Ancheta a fost preluată de procurori, având în vedere că în acest caz există suspiciuni de crimă organizată, trafic de persoane, falsificare de acte de identitate, de dare şi de luare de mită şi de trafic de influenţă.

Fluxul de știri
0