Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să faci dacă vrei să-ţi alegi preşedintele şi nu vei fi în ţară

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii RM aflați peste hotarele țării, care vor să voteze la alegerile prezidențiale din 30 octombrie cât mai aproape de locul aflării, pot să se înregistreze în prealabil on-line.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate au posibilitatea să se înregistreze prealabil on-line pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Pentru a se înregistra, cetăţenii trebuie să acceseze pagina www.alegator.md și să completeze la rubrica ”Înregistrare prealabilă” formularul de înregistrare şi declarația electronică, prin care își exprimă voința de a participa la alegeri.

Ulterior, alegătorul va primi confirmarea privind înregistrarea sa prealabilă la adresa de e-mail pe care o va indica în formular. Perioada de înregistrare prealabilă se va încheia cu 40 de zile înainte de ziua scrutinului.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Deputaţii au modificat hotărârea cu privire la data alegerilor prezidenţiale

„Înregistrarea prealabilă va permite identificarea concentrațiilor majore de alegători în vederea constituirii secțiilor de votare suplimentare”, potrivit CEC.

După finalizarea perioadei de înregistrare, informația privind numărul de cetățeni care s-au înregistrat prealabil va fi transmisă Guvernului Republicii Moldova pentru luarea deciziei asupra necesității deschiderii secțiilor de votare suplimentare în afara misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Cetățenii care s-au înregistrat în prealabil vor fi radiaţi automat din lista electorală de bază după locul de domiciliu din Moldova. Această radiere va fi temporară și va fi valabilă doar pentru alegerile prezidențiale din anul curent.

Perioada înregistrării prealabile pentru alegerile din 2016 a început la data de 10 mai curent.

Fluxul de știri
0