Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip la Rezina: se vede lumină la capătul tunelului

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unei vizite la Rezina că imediat ce Guvernul va semna un acord de împrumut cu FMI, situaţia socio-economică se va îmbunătăţi vizibil.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a declarat vineri, 8 iulie, în cadrul unei vizite în raionul Rezina că Moldova va semna un memorandum cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar imediat după aceasta schimbările vor fi simţite.

„Îmi doresc şi cred că Moldova va avea un Acord cu componentă financiară cu FMI. După semnarea acestuia, putem reveni pe harta investiţiilor, iar schimbările vor fi resimţite de cetăţeni”, a declarat premierul.

„Lucrurile sunt mult mai clare acum, în comparaţie cu luna ianuarie, se vede lumină în capătul tunelului”, a continuat şeful Cabinetului de Miniştri.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul a început pregătirile pentru semnarea unui acord de împrumut cu FMI

Potrivit premierului, pe lângă reformarea sectorului justiţiei, a organelor de drept şi stabilizarea sistemului bancar, o atenţie sporită va fi acordată sistemului de sănătate. În acest sens, Executivul a întreprins o serie de măsuri, printre care se regăsesc şi reducerea preţurilor la medicamente, lărgirea spectrului de servicii medicale prestate în baza poliţei de asigurare, precum şi salarizarea angajaţilor din sistem în baza performanţelor obţinute.

Premierul a făcut un apel către reprezentanţii administraţiei publice locale să se implice mai activ în soluţionarea problemelor localităţilor în care trăiesc şi să-şi unească forţele cu autorităţile centrale în asigurarea bunăstării vieţii oamenilor.

Fluxul de știri
0