Washington: mii de oameni au luat cu asalt Congresul și Casa Albă (VIDEO)

Abonare
Clădirile Congresului SUA și Casei Albe s-au aflat sub asediul mulțimii furioase, ca urmare a unor acțiuni ale poliției soldate cu moartea a două persoane de culoare.

CHIȘINĂU, 8 iulie — Sputnik. Mii de oameni au luat cu asalt clădirile Congresului American și Casei Albe din Washington, revoltați de ultimele acțiuni ale poliției împotriva populației de culoare, care în ultimele zile s-au soldat cu moartea a doi cetățeni.

Полиция расстрелы Даллас - Sputnik Moldova
Tragedie la Dallas: cinci polițiști împușcați și o sinucidere (VIDEO)

Mulțimea furioasă a dărâmat barierele din fața sediului Congresului SUA și au pătruns pe scările clădirii guvernamentale.

Câțiva congresmeni, printre care și republicanul John Lewis, au ieșit în fața mulțimii care a început să înalțe baricade în fața Capitoliului.

În același timp, cetățenii s-au adunat și în fața Casei Albe, scandând: „Hands up, dont shoot" (Mâinile sus, nu trageți!).

Acțiunile de protest din capitala SUA au început joi seara la ora 8 p.m. (ora locală). Mulțimile cântau, în preajma clădirilor guvernamentale, "Viața oamenilor de culoare contează", "Polițiștii rasiști trebuie să plece".

Moartea a două persoane de culoare a provocat acțiuni de proteste în mai multe orașe din SUA. În orașul Dallas, în urma dezordinilor de stradă, care au degenerat în schimburi de focuri de arme, au fost omorâți cinci polițiști, iar 11 persoane au fost rănite.

Fluxul de știri
0