Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedie la Dallas: cinci polițiști împușcați și o sinucidere (VIDEO)

© AP Photo / Tony GutierrezПолиция расстрелы Даллас
Полиция расстрелы Даллас - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci polițiști au fost omorâți în timpul dezordinilor în masă din Dallas, provocate de cele două cazuri de împușcare a unor cetățeni de culoare de către polițiștii americani.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. La Dallas deja au fost reținute persoanele bănuite de asasinarea polițiștilor în timpul dezordinilor de pe străzile orașului. Unul din cei care au tras focuri de armă asupra reprezentanților forțelor de ordine s-a prezentat benevol la secția de poliție, informează RIA Novosti, care citează surse din SUA.

Anterior a devenit cunoscut faptul că în timpul dezordinilor de masă, care au cuprins întregul oraș Dallas, mai multe persoane necunoscute au deschis focuri de arme asupra polițiștilor, omorând cinci dintre aceştia. Alte 11 persoane au fost rănite.

Amarion Allen, 11-years-old (C), and his mother Amima stand in front of a police line shortly before shots were fired in a police-officer involved shooting in Ferguson, Missouri August 9, 2015. - Sputnik Moldova
Poliția din SUA a arestat zece protestatari din Ferguson

Poliția a precizată că persoana care s-a predat poliției este bărbatul al căreia poză a fost distribuită de către forțele de ordine pe rețelele de socializare.

Alți doi bănuiți au fost reținuți de trupele cu destinație specială. Ambii au încercat să opună rezistență, însă au fost neutralizați.

În timpul reținerilor, asupra uneia dintre persoanele care ar fi tras focuri de armă în direcția poliției a fost găsit un pachet ce a trezit suspiciunea oamenilor legii. Obiectul a fost preluat de geniști.

Poliția din Dallas a declarat că schimbul de focuri de arme a fost provocat de patru persoane. Operațiunea specială din Dallas continuă. Potrivit datelor poliției, unul din criminali și-a pus capăt zilelor.

Acțiunile de protest din SUA au izbucnit după ce polițiștii au ucis doi cetățeni de culoare. În noaptea de luni spre marți, în orașul Baton Rouge (Louisiana), doi polițiști au doborât la pământ un bărbat, după care unul dintre ofițeri a tras în cel reținut. A doua zi un incident similar a avut loc în Falcon Heights (Minnesota).

Fluxul de știri
0