Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine se va învrednici în acest an de Premiul Naţional, decernat de Guvern

© Sputnik / Мирослав РотарьФлаг Республики Молдова drapel
Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a inițiat procesul de selectare a candidaților pentru premiere în cadrul ediţiei din acest an.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Înaintarea candidaţilor la concurs se face de către ministerele de resort, uniunile de creaţie, federaţiile de sport, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, precum şi de către laureaţi ai Premiului Naţional şi cei ai Premiului de Stat.

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional, Republica Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Laureaţii Premiului Naţional, selectaţi. Ce domeniu a rămas fără distincţie?

Recomandările cu privire la candidaţii pentru concurs, dar și dosarele acestora, vor fi prezentate Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional până la 29 iulie.

Premiul Naţional se decernează, atât individual, cât și colectivelor de autori, pentru realizări remarcabile, care au contribuit la promovarea imaginii ţării pe plan internaţional și au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi socio-economic, asupra culturii naţionale şi mondiale.

Premiul Național a fost instituit cu scopul de a recunoaște și a încuraja activități de cercetare, dezvoltare științifică și tehnologică și de stimulare a performanțelor artistice și sportive.

Anual, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, Guvernul acordă 10 premii naţionale în valoare de 100 de mii de lei.

Fluxul de știri
0