Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Laureaţii Premiului Naţional, selectaţi. Ce domeniu a rămas fără distincţie?

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaComisia pentru decernarea Premiului Naţional, Republica Moldova
Comisia pentru decernarea Premiului Naţional, Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Laureaţii din acest an ai Premiului Naţional deja au fost selectaţi, dar numele acestora va fi ţinut în secret până la aprobarea hotărârii de Guvern privind decernarea distincţiei respective.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional au examinat luni treizeci şi opt de dosare. Este vorba despre 38 de candidaţi şi de colective de candidaţi.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, la compartimentul „Ştiinţă” au fost prezentate 13 dosare, la „tehnologii” – 4, iar la „cultură şi artă” – 20 de candidaţi.

Sursa a mai notat că la domeniul „sport” a fost prezentat dosarul unui singur candidat, fapt care ar face imposibilă concurenţa loială. În consecinţă, factorii de decizie au hotărât să nu confere în acest an Premiul Naţional pentru domeniul sportului.

Laureaţii Premiului Naţional vor fi distinşi la 26 august curent. În acest scop va fi organizată o festivitate de Ziua Independenţei.

Premiul Naţional este acordat cetăţenilor moldoveni care şi-au adus contribuţia substanţială la dezvoltarea unor domenii precum tehnologiile, cultura, ştiinţa, sportul, arta, cu impact asupra imaginii ţării. Laureaţilor Premiului Naţional li se acordă 100 de mii de lei.

 

Fluxul de știri
0