Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au fost anunțate rezultatele sesiunii de bază a examenului de bacalaureat

© Sputnik / Сергей Орлов / Accesați arhiva multimediaСдача экзамена
Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Abonare
După examinarea contestațiilor, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu 0,85 puncte procentuale şi a constituit 54,8%.

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. După încheiarea procedurii de examinare a contestațiilor candidaților care nu au fost mulțumiți de nota la testele din cadrul sesiunii de BAC nu a schimbat semnificativ situaţia. Ca şi după anunţarea rezultatelor prealabile, aproximativ jumătate dintre absolvenţii clasei a douăsprezecea nu au reușit să promoveze bacalaureatul.

Numărul de candidați care au obținut note pozitive a crescut până la 54,8% (+0,85%) în comparație cu rezultatele anunţate anterior.

Ана-Мария Цуля - Sputnik Moldova
Societate
În ce constă secretul succesului celei mai bune absolvente din Moldova

În total, au fost modificate notele în cazul a 1939 de teste sau 13,76% dintre lucrările contestate.

În majoritatea cazurilor nota a fost mărită cu un punct

Numărul testelor pentru care a fost modificată nota, în rezultatul procedurii de contestații, este mai mic decât cel din sesiunea 2015 și constituie 2,69% din numărul total de teste scrise în sesiunea curentă.

Potrivit ministerului de resort, după sesiunea de bază absolvenții au depus 14 095 de contestări, adică 19,55% din toate lucrările scrise.

Sesiunea repetată va avea loc între 18-25 iulie.

Fluxul de știri
0