Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ce constă secretul succesului celei mai bune absolvente din Moldova

© Sputnik / Yana ZaharovaАна-Мария Цуля
Ана-Мария Цуля - Sputnik Moldova
Abonare
Eleva clasei a XII-a din Chișinău, Ana Maria Țulea, care a susținut pe "zece" toate examenele de absolvire, i-a povestit corespondentului Sputnik Moldova despre succesul său și despre planurile de viitor, iar diriginta acesteia, Dorina Noroc - despre cum a învățat Țulea în toți acești ani.

CHIȘINĂU, 28 iun — Sputnik. Singura absolventă din Moldova care a obţinut anul acesta zece pe linie la Bacalaureat este Ana-Maria Țulea de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri" din capitală.

Un succes neașteptat, dar meritat

Chiar absolventa a recunoscut în interviul pentru Sputnik că nu s-a așteptat la asemenea rezultate.

"Desigur, am așteptat note bune, pentru că am muncit în toți acești ani, dar ceea ce s-a întâmplat este pentru mine o surpriză plăcută. Sunt bucuroasă că toți mă susțin. Sunt de acord în totalitate cu rezultatele", a spus absolventa.

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Societate
Opt elevi au luat zece, fără a mai intra la examenul de matematică

Totodată, ea recunoaşte că nu știe deocamdată în ce mod o va avantaja faptul că a susținut toate examenele pe "zece". De asemenea, cea mai bună absolventă din ţară încă nu a ales definitiv unde își va continua studiile.

"Nu cred că voi încerca la Universități care se află departe de țară. Probabil, voi aplica în România sau în Moldova. Încă nu am decis definitiv ce profesie îmi voi alege, dar cel mai degrabă, va fi ceva din domeniul medicinii", și-a împărtășit Țulea planurile sale.

Liceana a mai afirmat că nu a fost deranjată deloc de camerele de supraveghere instalate în centrele de susținere a BAC-ului.

"Pentru mine nu a fost complicat să susțin examenele, deoarece am deja experiență. Am participat la Olimpiade, de aceea camerele nu m-au deranjat deloc", a spus Țulea.

Pedagogii au sperat în succesul lui Ţulea

Diriginta și profesoara de matematică Dorina Noroc consideră că numai munca, insistența și devotamentul i-au permis elevei sale să devină cea mai bună din țară după sesiunea de examinare.

"Ea a muncit întotdeauna foarte mult, se pregătea întotdeauna de lecții, își făcea conştiincios temele pentru acasă, participa la concursurile școlare, la Olimpiade, înregistrând întotdeauna rezultate pe măsură. Noi suntem mândri că ea este eleva noastră, elevă a Liceului "Dante Alighieri"", a menționat Noroc pentru Sputnik.

Profesoara a subliniat că Ana-Maria întotdeauna s-a deosebit prin insistența cu care obținea rezultate la toate disciplinele.

"La matematică este singura care a primit nota "zece" la examen. Pe parcursul a trei ani a avut cea mai mare notă medie. De aceea, noi am așteptat acest rezultat. Ea a susținut toate testările pe "zece"", a afirmat pedagogul.

Досрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе - Sputnik Moldova
Societate
Rezultate preliminare: jumătate dintre candidaţi nu au promovat bacalaureatul

Diriginta este convinsă că tânăra va fi capabilă să obțină rezultate remarcabile și pe viitor.

”Cred că dacă va alege medicina, va obține rezultate importante în acest domeniu. Îi doresc să obțină succese și să rămână așa cum este, poate chiar mai insistentă, și să muncească permanent", a încheiat Noroc.

Potrivit rezultatelor prealabile ale sesiunii de BAC, au obținut note pozitive doar 53,95% din toți elevii de clasa a XII-a. Nota "zece" la toate disciplinele a obținut doar Ana-Maria Țulea, 172 de absolvenți au nota medie mai mare de nouă, iar 1316 — o notă medie mai mare de opt.

Fluxul de știri
0