Tăriceanu: Iohanins merge de capul lui la Varșovia

© privesc.euKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să se consulte cu Parlamentul înainte de fixarea unui mandat privind Summitul NATO de la Varșovia.

BUCUREŞTI, 7 iulie — Sputnik. Participarea președintelui Klaus Iohannis la prima sesiune de lucru a Consiliului Nord-Atlantic de la Varșovia a stârnit reacții diverse în rândul clasei politice.

Liderul liberalilor de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este nemulțumit de faptul că nu a existat o consultare prealabilă a Parlamentului și lasă să se înțeleagă că participarea președintelui României va fi una doar formală la această reuniune.

"Fără să încalce litera Constituției, ci doar spiritul ei, președintele Iohannis și-a fixat un mandat pentru acest summit fără măcar să informeze Parlamentul și fără măcar să invite pe liderii partidelor parlamentare la o consultare reală", a declarant Tăriceanu, potrivit Agerpres

Американские солдаты высаживаются с вертолета - Sputnik Moldova
Tăriceanu: după scutul antirachetă urmează prezența militarilor americani

Acesta a mai spus că apartenența, solidaritatea și loialitatea României față de Uniunea Europeană și NATO nu trebuie în niciun caz să se rezume la a spune 'DA' la orice inițiativă politică sau birocratică venită dinspre aceste alianțe, precizează sursa citată.

La scurt timp după aceste declarații, Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a aflat că a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, transmite Agerpres

Fluxul de știri
0