Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE: Londra nu poate începe tratativele cu privire la ieșirea din UE

© REUTERS / Peter NichollsГлава МИД Великобритании Филип Хаммонд
Глава МИД Великобритании Филип Хаммонд - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful MAE al Marii Britanii Philip Hammond a declarat în cadrul unei luări de cuvânt în Parlament că Marea Britanie nu poate începe imediat negocierile consistente cu privire la Brexit, prin urmare, nici nu poate lansa însuși procesul de ieșire a țării din UE.

CHIȘINĂU, 7 iul — Sputnik. Ministrul afacerilor externe al Marii Britanii, Philip Hammond, a confirmat că Londra nu poate demara în acest moment negocierile cu privire la ieșirea din UE şi prin urmare consideră că ar fi "neînțelept" să lanseze procesul oficial de ieșire.

Referendum în Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană - Sputnik Moldova
Brexit – începutul sfârșitului sau ”perestroika” la standarde UE

La referendumul din 23 iunie, majoritatea britanicilor au votat pentru ieșirea din UE. Ulterior, actualul premier în exercițiu, David Cameron, a declarat că demisionează, iar negocierile cu privire la condițiile ieșirii din UE le va purta următorul premier. Numele acestuia va deveni cunoscut până la 9 septembrie.

"La moment, nu putem demara imediat negocieri consistente și de aceea nu ar fi înțelept să lansăm acțiunea articolului 50 (Acordul de la Lisabona cu privire la procesul de ieșire din UE)", a declarat acesta, luând cuvântul în Parlament.

Anterior, șeful MAE și candidatul principal la funcția de premier, Tereza May, a subliniat că pentru început Londra trebuie să elaboreze și să coordoneze cu toate forțele politice interne o poziție proprie la negocierile care vor avea loc. Acest lucru se poate produce doar după formarea noului cabinet de miniștri.

Fluxul de știri
0