Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un vicepremier din Guvernul Filip riscă să fie demis

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGheorghe Brega Георге Брега
Gheorghe Brega Георге Брега - Sputnik Moldova
Abonare
Fracţiunea PSRM în Parlament a depus, joi, o moţiune simplă asupra activităţii lui Gheorghe Brega, prin care solicită demiterea acestuia din funcţia de vicepremier.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Vicepremierul liberal pe probleme sociale, Gheorghe Brega, riscă să fie demis. Fracţiunea PSRM în Parlament a depus, joi, o moţiune simplă asupra activităţii acestuia.

„Solicităm iniţierea procedurii de demitere a lui Gheorghe Brega”, a declarat socialistul Vasile Bolea.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Inițiativele de demitere a miniștrilor vor intra în Parlament pe bandă rulantă

Deputaţii socialişti au invocat drept motiv de demitere a vicepremierului liberal dezastrul din sectorul social, şi anume pensiile mici, indemnizaţiile şi prestaţiile sociale care nu sunt suficiente pentru minimul de trai.

De asemenea, socialiştii spun că deşi învăţământul obligatoriu în Moldova este gratuit, elevii sunt obligaţi să plătească pentru manuale şi alte servicii oferite de şcoală.

„În Parlament nu a mai fost o moţiune legată de activitatea unui membru de Guvern fără portofoliu. Ne vom consulta cu comisia juridică şi poate şi cu magistraţii de la Curtea Constituţională ca să vedem pe cine chemăm în Parlament la audieri când se va examina moţiunea de cenzură”, a declarat preşedintele Legislativului Andrian Candu.

Moţiunea de demitere a lui Brega a fost înregistrată şi urmează să fie dezbătută în Parlament la una din următoarele şedinţe.

Fluxul de știri
0