Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Autorităţile americane dezmint informaţia despre moartea hackerului român

© AFP/ JONATHAN ALCORNДемократический кандидат в президенты США Хиллари Клинтон
Демократический кандидат в президенты США Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea federală a statului american Virginia a dezminţit miercuri ştirile din presa de peste ocean privind sinuciderea suspectă a hackerului român Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), cunoscut cu numele Guccifer.

CHIȘINĂU, 6 iulie – Sputnik. Ziarul Christian Times a informat miercuri că Guccifer ar fi fost găsit spânzurat în celula lui din oraşul ALexandria, statul Virginia, fiind vorba de o aparentă sinucidere chiar înainte ca agenţii FBI să-l supună unui nou interogatoriu.

Autorităţile din statul Virginia au dezminţit însă informaţiile legate de decesul lui Guccifer. Site-ul oficial al oraşului Alexandria a postat un comunicat prin care se arată că Marcel Lehel Lazăr (44 de ani) se află la Centrul de Detenţie pentru Adulţi din oraş.

Роскомнадзор может заблокировать доступ в Twitter - Sputnik Moldova
ULTIMA ORĂ: românul care a spart mailurile lui Clinton a fost găsit mort

"Marcel Lehel Lazar, prizonierul federal cunoscut sub numele de Guccifer, este la Centrul de Detenţie pentru Adulţi William G. Truesdale din Alexandria. Este în viaţă şi nu a fost nicio clipă dispărut din instituţie. Şerif Dana Lawhorne", relatează site-ul oraşului.

Guccifer a intrat în conturile familiei Bush şi în cele ale familiei Clinton. Spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton a fost ''un lucru facil'', după cum a declarat românul într-un interviu pentru Fox News la începutul lunii mai.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a admis pe 4 martie cererea de extrădare venită din partea autorităților Statelor Unite ale Americii în cazul lui Guccifer, pentru o perioadă de cel mult 18 luni, pentru a fi judecat de instanța americană.

Sentinţa în acest caz va fi anunţată de autorităţile americane pe 1 septembrie.

Fluxul de știri
0