Autorităţile SUA: hackerul român Guccifer e viu

© Sony Pictures Releasing CIS / Accesați arhiva multimediaSecvențe din film, agent secret, film de acțiune
Secvențe din film, agent secret, film de acțiune - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea federală a statului american Virginia a dezminţit miercuri ştirile din presa de peste ocean privind sinuciderea suspectă a hackerului român Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), cunoscut sub numele Guccifer.

BUCUREŞTI, 6 iulie – Sputnik. Ziarul Christian Times a scris miercuri că Guccifer ar fi fost găsit spânzurat în celula lui din oraşul ALexandria, statul Virginia, fiind vorba de o aparentă sinucidere chiar înainte ca agenţii FBI să-l supună unui nou interogatoriu.

Federal Bureau of Investigation (FBI) фбр - Sputnik Moldova
Hillary Clinton a fost audiată de FBI

Autorităţile din statul Virginia au dezminţit însă informaţiile legate de decesul lui Guccifer. Site-ul oficial al oraşului Alexandria a postat un comunicat prin care se arată că Marcel Lehel Lazăr (44 de ani) se află la Centrul de Detenţie pentru Adulţi din oraş.

"Marcel Lehel Lazar, prizonierul federal cunoscut sub numele de Guccifer, este la Centrul de Detenţie pentru Adulţi William G. Truesdale din Alexandria. Este în viaţă şi nu a fost nicio clipă dispărut din instituţie. Şerif Dana Lawhorne", relatează site-ul oraşului.

Guccifer a intrat în conturile familiei Bush şi în cele ale familiei Clinton. Spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton a fost ''un lucru facil'', după cum a declarat românul într-un interviu pentru Fox News la începutul lunii mai.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a admis pe 4 martie cererea de extrădare venită din partea autorităților Statelor Unite ale Americii în cazul lui Guccifer, pentru o perioadă de cel mult 18 luni, pentru a fi judecat de instanța americană.

Sentinţa în acest caz va fi anunţată de autorităţile americane pe 1 septembrie.

Fluxul de știri
0