Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rogozin: Transnistria poate conta oricând pe ajutorul din partea Rusiei

© Sputnik / Miroslav RotariВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul vizitei sale la Tiraspol, reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria s-a întâlnit cu autoritățile regiunii și a dat un semnal clar cu privire la poziția Moscovei.

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Rusia nu va lăsa Transnistria de izbelişte, a declarat miercuri la Tiraspol reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, vicepremierul FR Dmitri Rogozin.

„Nimeni nu vă va lăsa de izbelişte", a declarat Rogozin după întâlnirea cu liderul nerecunoscutei republici nistrene, Evgheni Șevciuk.

Moscova se interesează permanent de situația din Transnistria, deoarece în regiune locuiesc „compatrioții noștri, cetățenii noștri, apropiații noştri", a continuat Rogozin.

„De aceea, oricât de complicată ar fi situația în plan economic și politic, — voi știți acest lucru, însă cred că nu strică să mai repet — puteți conta oricând pe sprijinul solid al Federației Ruse", a adăugat vicepremierul rus.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Când va vizita Rogozin România?

Acesta a subliniat că Rusia urmărește de asemenea cu atenție tot ce se întâmplă în preajma Transnistriei.

Vicepremierul a vizitat marți unul dintre posturile soldaților ruși de menținere a păcii și a menționat că aceștia asigură cu strictețe ordinea în regiune.

„Ei sunt într-o dispoziția bună, sunt băieți voinici, se simt siguri aici, confortabil", a conchis Rogozin.

Transnistria, cu 60% din locuitori de naționalitate rusă și ucraineană, a încercat să iasă din componența Moldovei încă până la destrămarea URSS, de teamă că Moldova se va uni cu România. În 1992, după o încercare nereușită a autorităților Moldovei de a soluționa problema prin forță, Transnistria a devenit de facto un teritoriu necontrolat de Chișinău.

Fluxul de știri
0