Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Panică în PL: a fost lansată campania de demitere a lui Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьКиртоакэ представил отчет за 9 лет своей деятельности
Киртоакэ представил отчет за 9 лет своей деятельности - Sputnik Moldova
Abonare
Trei exponenți ai societății civile au anunțat miercuri la o conferință de presă că a un grup de activiști civici din Chișinău iniţiază procesul de organizare a Referendumului pentru revocarea din funcție a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Conferința de presă a fost susținută de Victor Chironda, Sergiu Tofilat și Vitalie Voznoi. În scopul unei mai bune organizări a procesului de colectare a semnăturilor în favoarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă a fost lansat și un site, unde cetățenii pot să găsească detalii despre această iniţiativă, precum și un formular pe care oameni sunt îndemnaţi să-l completeze. Mai mult, organizatorii îi îndeamnă pe cetățeni să se implice activ în acest proces.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Primăria Chișinău: referendumul privind demiterea lui Chirtoacă, tot mai aproape

Autorii inițiativei şi-au exprimat temerea că autoritățile statului (justiția sau Comisia Electorală Centrală) ar putea să încerce să obstrucționeze desfășurarea referendumului de demitere a lui Chirtoacă. Totodată, aceștia au subliniat că au demarat acest proces fără fracțiunile din CMC, pe care le-au îndemnat totuşi să încerce să adopte o decizie privind referendumul de revocare a primarului și să nu mai fie nevoie colectarea semnăturilor.

”Eu cred că va fi greu. Aproape imposibil. Dar nu putem sta și privi cum Chirtoacă și oamenii lui distrug acest oraș, cărămidă cu cărămidă, zi de zi”, a scris Victor Chironda pe pagina sa de Facebook.

Fluxul de știri
0