O paralelă: Guccifer și Teo Peter

© Flickr / Yuri SamoilovThe FBI's reasoning comes across a bit contradictory.
The FBI's reasoning comes across a bit contradictory. - Sputnik Moldova
Abonare
Pușcașul marin american a ucis un român și a fost pus în libertate de autoritățile SUA, pe când un român nu a ucis pe nimeni, ci doar a spart un server american, și a fost ucis de autoritățile americane.

Editorial de Sergiu Stejărescu

Când am citit știrea că Marcel Lazăr Lehel, hacker-ul român cunoscut ca Guccifer, care a spart serverul de e-mail al candidatei democrate la preşedinţia Statelor Unite, Hillary Clinton, a fost găsit mort în celula închisorii din Virginia, mi-am adus aminte de cazul lui Teo Peter. Cofondatorul trupei Compact a murit în decembrie 2004, la vârsta de 50 de ani, după ce taxiul în care se afla a fost lovit de o mașină a Ambasadei SUA la București, care a intrat în intersecție pe roșu. La volan se afla un pușcaș marin, care, potrivit unor surse, șofa în stare de ebrietate și respectiv a comis un omor din culpă. Acum 12 ani, ucigașul lui Teo Peter nu a fost închis în România, ci a fugit, după care a fost achitat de un tribunal din Statele Unite.

Работа за компьютером. Клавиатура - Sputnik Moldova
ULTIMA ORĂ: românul care a spart mailurile lui Hillary Clinton a fost găsit mort

În martie 2011, site-ul WikiLeaks a făcut publică discuția dintre șeful statului român de atunci Traian Băsescu și ambasadorul Statelor Unite la București, care a avut loc după producerea accidentului rutier în care muzicianul și-a pierdut viața. Potrivit WikiLeaks, diplomații americani afirmau, în noiembrie 2007, că incidentul cu Teo Peter risca să afecteze cooperarea dintre România și SUA dacă acesta nu va fi judecat în SUA. Și, odată ajuns în America, a fost pus în libertate.

Hacker-ul Marcel Lazăr Lehel nu a ucis pe nimeni, el doar a spart un server de e-mail, fapt pentru care nu a fost judecat în România, ci a fost extrădat în SUA. Dacă Guccifer este, cu adevărat mort, atunci de moartea lui se fac vinovate autoritățile americane, în custodia cărora se afla.

Deci, pușcașul american a ucis un român și a fost pus în libertate de autoritățile SUA, pe când un român nu a ucis pe nimeni, ci doar a spart un server (infracțiune pentru care risca doar șapte ani de detenție) și a fost ucis de autoritățile americane.

Concluziile le faceți singuri.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0