ULTIMA ORĂ: românul care a spart mailurile lui Hillary Clinton a fost găsit mort

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaРабота за компьютером. Клавиатура
Работа за компьютером. Клавиатура - Sputnik Moldova
Abonare
Marcel Lazăr Lehel, sau Guccifer, hacker-ul român care a spart serverul de e-mail al candidatei democrate la preşedinţia Statelor Unite, Hillary Clinton , a fost găsit mort în celula închisorii din Virginia.

BUCUREŞTI, 6 iulie — Sputnik. Hacker-ul Guccifer a fost extrădat în Statele Unite după ce a recunoscut în mod deschis că a spart serverul de e-mail al candidatei democrate la preşedinţie, Hillary Clinton, scrie ziarul Christian Times

Federal Bureau of Investigation (FBI) фбр - Sputnik Moldova
Hillary Clinton a fost audiată de FBI

Dupa ce marţi dimineată FBI-ul a eliminat orice acuzaţii la adresa democratei Clinton, a început să circule zvonul că Guccifer lipseşte din celula închisorii din Virginia unde era închis. Marți seara, rapoartele afirmau că hacker-ul român a fost găsit mort, după cină, agățat de o frânghie în celula sa personală.

James Comey, directorul FBI, a declarat marți dimineață că dușmanii Americii și actorii individuali sunt cei care au accesat e-mailurile senatoarei Hillary Clinton, iar Guccifer a fost singura persoană care putea să prezinte detalii despre conținutul lor.

Guccifer a susținut că serverul a fost "ca o orhidee deschisă pe internet" și că "a fost ușor… ușor pentru mine, pentru toată lumea" să sparga contul de e-mail.

Rapoartele sunt încă în curs de desfăşurare şi se aşteaptă declarații din partea autorităților americane.

Christian Times scrie că „este demn de remarcat faptul că Hillary Clinton şi consilierii săi au mai implicat Casa Albă în sinuciderea discutabilă a angajatei Vince Foster în 1995".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a admis pe 4 martie cererea de extrădare venită din partea autorităților Statelor Unite ale Americii în cazul lui Guccifer, pentru o perioadă de cel mult 18 luni, pentru a fi judecat de instanța americană.

Guccifer a pledat vinovat pentru spargerea conturilor de e-mail a numeroase personalități americane, inclusiv membri ai familiei Bush şi Clinton, riscând astfel să primească 7 ani de închisoare.

Hillary Clinton se află de un an de zile într-un scandal privind scurgeri de informații clasificate în urma folosirii unei adrese de e-mail private în chestiuni de securitate națională. Hillary Clinton a negat acuzațiile, dar FBI a găsit peste 100 de e-mailuri clasificate pe servere. În final, agenții FBI au audiat-o pe Clinton în weekend, timp de peste trei ore, dar au căzut de acord că nu se poate formula nicio acuzație penală împotriva democratei.

Fluxul de știri
0