Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce surpriză îi aşteaptă acasă pe moldovenii care muncesc în Franţa

© Sputnik / Rodion ProcaAeroport
Aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a semnat cu Franţa un document care prevede acordarea unui şir de beneficii pentru moldovenii care au locuit și au muncit în Franța.

CHIŞINĂU, 6 iul – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care au locuit și au muncit în Franța vor primi suport de reintegrare la întoarcerea în țară. Aceștia vor beneficia de ajutoare materiale și financiare pentru dezvoltarea unei afaceri, încadrarea în câmpul muncii precum și incluziunea socială.

Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAEIE a anunţat numărul moldovenilor care vor fi afectaţi de Brexit

Toate aceste beneficii se regăsesc în Declaraţia comună semnată miercuri, 6 iulie, la Chişinău de ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș și Directorul general al Oficiului Francez pentru Imigrație și Integrare, Diedier Leschi. Declarația prevede cooperarea moldo-franceză în acordarea ajutorului pentru reintegrare a cetățenilor reîntorși în țară.

Astfel, părțile vor elabora un Acord de colaborare care va propune candidaților moldoveni, în funcție de situația lor socială, individuală sau familială, un parcurs de reintegrare aprofundat. Aceștia vor beneficia de ajutoare materiale și financiare pentru a se reintegra atât social cât și economic.

“Acordul va stimula reîntoarcerea voluntară a cetățenilor noștri și va contribui la promovarea unor practici similare cu alte state de destinații, Franța devenind un exemplu în acest sens”, a declarat ministrul moldovean.

Potrivit lui Leschi, a acest acord are o dublă importanță, în primul rând va susține cetățenii Republicii Moldova care prin activitatea lor au contribuit la bunăstarea țării noastre pe plan economic și social, iar pe de altă parte acesta va consolida relațiile moldo-franceze.

Începând cu anul 2003, Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare a susținut o mie de proiecte privind reintegrarea cetățenilor moldoveni care se reîntorc din Franța.

Fluxul de știri
0