Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine a plasat ”pachetul suspect” la ambasada SUA din Chișinău

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
La ambasada SUA de la Chișinău a fost depistat un pachet în care s-a presupus că ar putea fi un obiect exploziv. Însă, atunci când au ajuns la fața locului, geniștii s-au confruntat cu absolut altceva decât se așteptau.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Noaptea de marți spre miercuri a fost una zbuciumată la ambasada SUA din Republica Moldova. Au fost alertați polițiștii și geniștii, care au venit la fața locului pentru a examina conținutul unui pachet suspect, depistat de angajații misiunii diplomatice.

Здание посольства Франции в Молдове - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O construcție neautorizată obligă Ambasada Franței să treacă în alt sediu

”Am fost contactați telefonic după ora nouă seara. Apelul s-a dovedit a fi fals”, a declarat pentru Sputnik ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Diana Țurcan.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, la fața locului a fost depistat un ”obiect necunoscut”.

Ulterior a ieșit la iveală faptul că toată zarva a fost provocată de un ampermetru – un mecanism de măsurare a puterii curentului electric. Acesta nu prezintă niciun pericol.

”Deocamdată vom clarifica cine l-a lăsat acolo. Ar putea fi o simplă întâmplare. Este puțin probabil ca cineva să-l fi plasat acolo în mod intenționat”, a spus Jovmir.

Fluxul de știri
0