Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O construcție neautorizată obligă Ambasada Franței să treacă în alt sediu

© Sputnik / Дарья ЧернегаЗдание посольства Франции в Молдове
Здание посольства Франции в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Construirea unui complex cu multe etaje chiar sub pereții Ambasadei Franței în Moldova impune corpul diplomatic să-și schimbe adresa. Responsabili de la Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor menționează că firma de construcții nici nu dispune de autorizația respectivă.

CHIȘINĂU, 15 apr — Sputnik. În curtea Ambasadei Franței cad diferite obiecte, diplomații abia de reușesc să se apropie cu mașina de sediu, iar zgomotele care se aud de pe șantier face imposibilă activitatea diplomaților, a declarat vineri în fața jurnaliștilor consilierul Ambasadei Franței în Republica Moldova, Jeremie Petit.

Potrivit acestuia, Ambasada este nevoită să treacă în altă clădire, deoarece lucrările de pe șantier încurcă activității corpului diplomatic.

Jeremie Petit a spus că Ambasada Franței în Moldova a expediat câteva note pe adresa Ministerului Afacerilor  Externe și Integrării Europene al RM cu rugămintea de a avea grijă ca lucrările de la construcție să nu stingherească activitatea misiunii diplomatice. Însă fără nici un rezultat.

Синагога на улице Александри. Пожалуй, одно из самых запущенных и деградировавших старинных строений Кишинева. Говорят, что Еврейская община будет его реконструировать. Поживем, увидим. - Sputnik Moldova
Societate
Ștefăniță: 60 la sută din arhitectura veche a Chișinăului este în pericol

Odată cu solicitările Ambasadei, și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a expediat câteva adresări în structurile de stat ale RM. Șeful Agenției, Ion Ștefăniță, consideră că situația se agravează prin faptul că acest complex multietajat se înalță în partea istorică a Chișinăului.

„Compania care se ocupă de construcție nu dispune de nici un document care să-i autorizeze lucrările. Ea operează cu decizia Curții Supreme de Justiție", a spus Ștefăniță.

Acesta a menționat că, în conformitate cu legislația, guvernul RM trebuie să asigure ambasadelor altor țări toate măsurile necesare de securitate. În cazul dat, demararea lucrărilor de construcție trebuiau să fie coordonate cu misiunea diplomatică a Franței.

Fluxul de știri
0