Idee inovatoare: sesiune nonstop de o săptămână a Radei, „sub supraveghere”

© Sputnik / Александр Максименко / Accesați arhiva multimediaМитинг у здания Верховной Рады в Киеве
Митинг у здания Верховной Рады в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul pilot militar şi deţinut în Rusia, actualmente deputat în parlamentul de la Kiev, a găsit o metodă radicală de sporire a eficienței activității legislative.

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. În noua sa calitate de deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Nadejda Savcenko a propus ca la fiecare ușă a clădirii parlamentului să stea persoane înarmate cu automate și, timp de o săptămână, să nu le permită legislatorilor să părăsească sala de ședințe.

„Să fie pusă câte o persoană înarmată cu automat la fiecare ușă și, timp de o săptămână, să nu li se dea drumul deputaților din sală. Şi atunci vor începe să lucreze", a declarat Savcenko în fața jurnaliștilor, răspunzând la întrebarea ce s-ar putea întreprinde pentru ca munca parlamentarilor să fie mai productivă.

Надежда Савченко в Киеве - Sputnik Moldova
Savcenko „a renegat" Donbasul

Savcenko a fost condamnată în Rusia la 22 de ani de închisoare pentru complicitate la omorul jurnaliștilor în Donbas. Judecata a stabilit că, la 17 iunie 2014, Savcenko a îndreptat focul de artilerie spre un grup de combatanți din Lugansk printre care se aflau și jurnaliști ruși. Ca urmare, colaboratorii companiei televiziunii de stat din FR Igor Korneliuk și Anton Voloșin și-au pierdut viața.

La sfârșitul lunii mai 2016, Savcenko a fost grațiată de către președintele Federaţiei Ruse și s-a întors în Ucraina. Actualmente este deputat în Rada Supremă de la Kiev și face parte din delegația ucraineană în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

După revenirea în patrie, Savcenko a declarat că este gata să devină președinte dacă poporul o va susține.

Fluxul de știri
0