Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

FMI și-a trimis negociatorii în Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Marți ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, a avut o întâlnire cu misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care a venit în Moldova pentru a negocia un nou memorandum cu țara noastră.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Economiei subliniază că oficialii au abordat în cadrul întrevederii problemele legate de situația macroeconomică, reformele structurale implementate de autoritățile Republicii Moldova pentru îmbunătățirea guvernării corporative, sistemului energetic, precum și alte subiecte importante.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul a început pregătirile pentru semnarea unui acord de împrumut cu FMI

”În mod special a fost discutată situația din sectorul energetic și măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău privind soluționarea problemelor legate de asigurarea cu energie electrică, gaze naturale și agent termic, modernizările de sistem pe aceste segmente”, a menționat sursa citată.

Octavian Calmîc și Ivanna Vladkova-Hollar au convenit asupra stabilirii unui contact permanent între Grupul de negociatori și Misiunea FMI, pe toată durata aflării experților în țara noastră, pentru a eficientiza procesul de consultări în vederea elaborării unui proiect al Memorandumului cu privire la politicile economice şi financiare între Guvernul Republicii Moldova şi FMI.

Ministerul Economiei precizează că misiunea FMI se va afla în Republica Moldova în perioada 5 – 15 iulie curent.

Fluxul de știri
0