NEWS ALERT: românii din Marea Britanie vor fi alungați acasă

© Sputnik / Marina Lisceva / Accesați arhiva multimediaAirbus A-319 at Domodedovo airport
Airbus A-319 at Domodedovo airport - Sputnik Moldova
Abonare
James Brokenshire, ministrul britanic pentru Imigrații, Securitate, Lege și Ordine, a spus că nu poate garanta rămânerea cetățenilor UE pe teritoriul Regatului Unit după ce țara va părăsi blocul comunitar.

BUCUREŞTI, 5 iulie — Sputnik. Ministrul conservator din cabinetul lui David Cameron susţine că nu ar fi înțelept să garanteze imigranţilor dreptul de a rămâne în Regatul Unit, deși britanicii care trăiesc în UE au primit acestă asigurare din partea țărilor membre, scrie evz.ro.

Cules - Sputnik Moldova
Românul care a plecat din Londra, după Brexit: românii sunt sclavi

Discursul înaltului demnitar a fost făcut în camera inferioară a parlamentului britanic ca un răspuns la întrebarea adresată de Gisela Stuart, susținătoare a campaniei "Leave". Conducerea Partidului Conservator împreună cu primul-ministru David Cameron au refuzat însă să spună dacă cei 3 milioane de imigranți care trăiesc în Regatul Unit vor putea să stea în continuarea în această țară după ce toate formalitățile privind ieșirea Marii Britaii din UE vor fi îndeplinite.

Totuși, oficialul britanic a menţionat că schimbările vor avea loc treptat, în timp, şi vor dura câţiva ani.

"Primul ministru a fost clar atunci când a spus că îndeplinirea formalităților pentru ieșirea din UE va fi treaba noului șef al executivului. Nu sunt în poziția de a anunța noi decizii", a declarat James Brokenshire.

Fluxul de știri
0