Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Ungariei: stabilesc organizarea unui referendum privind imigranții

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaграница ЕС
граница ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Ungariei a anunțat data desfăşurării referendumului la care populaţia va răspunde la întrebarea: "Doriţi ca Uniunea Europeană să dispună de dreptul de a impune relocarea obligatorie a cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?".

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. Potrivit relatărilor mass-media străine, care fac trimitere la declarația președintelui Ungariei Janos Ader, referendumul privind planul UE de a introduce cote de distribuire a imigranților va avea loc în Ungaria la 2 octombrie.

"Ca președinte al ţării, stabilesc organizarea referendumului pe data de 2 octombrie" se spune în declarație.

Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан. Архивное фото - Sputnik Moldova
Ungaria doreşte o alianţă a statelor suverane împotriva migraţiei necontrolate

Premierul ungar, Victor Orban, s-a situat pe o poziție antimigrațională stabilă din momentul în care țările UE au început să fie invadate de valul de imigranți. În luna februarie a anului curent, Orban a declarat că autoritățile au luat decizia de a organiza referendumul cu privire la planul UE de a introduce o cotă de relocare a imigranţilor.

Întrebarea la care urmează să răspundă cetățenii țării la referendum sună în felul următor:

"Doriţi ca Uniunea Europeană să dispună de dreptul de a impune relocarea obligatorie a cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?"

După cum precizează agenția, anul trecut teritoriul Ungariei a fost traversat de 400 de mii de migranți și refugiați, după care autoritățile din țară au dispus ridicarea unui gard la frontiera de sud.

Budapesta este convinsă că planul încalcă suveranitatea de stat a Ungariei.

Europa trece prin cea mai mare criză migrațională de după cel de-al doilea Război Mondial, provocată în primul rând de mai multe conflicte armate și de probleme economice în țările Orientului Apropiat și Africii de Nord.

Potrivit agenției de frontieră EC Frontex, în anul 2015, în Uniunea Europeană au sosit 1,8 milioane de imigranți.

Fluxul de știri
0