STUDIU: află ce activitate reduce cel mai mult bolile de inimă

© Sputnik / Мирослав РотарьАкция проходит в преддверии 70-летия молдавского медуниверситета.
Акция проходит в преддверии 70-летия молдавского медуниверситета. - Sputnik Moldova
Abonare
Un studiu arată că, dacă locuitorii orașelor ar petrece o jumătate de oră pe săptămână în parcuri, ar exista cu 7% mai puține cazuri de depresie și cu 9% mai puține cazuri de hipertensiune arterială.

 

BUCUREŞTI, 5 iulie — Sputnik. Studiul a fost realizat de Universitatea din Queensland (UQ) și de institutul ARC Centre of Excellence for Environmental Decisions (CEED) din Australia, potrivit Treehugger.com.

În urma studiului, s-a constatat că petrecerea timpului în parcuri are efecte benefice, precum scăderea riscului de apariție a bolilor de inima, reducerea stresului, a anxietății și a depresiei.

„Dacă toată lumea ar petrece o jumătate de oră în fiecare săptămână în parcuri, ar exista cu 7 % mai puține cazuri de depresie și cu 9 % mai puține cazuri de hipertensiune arterială", spune cercetătoarea de la UQ CEED, Dr. Danielle Shanahan.

Повседневная жизнь - Sputnik Moldova
Studiu: exercițiile fizice pot preveni îmbătrânirea creierului cu 10 ani

Costurile sociale ale depresiei sunt estimate, în Australia, la 12,6 miliarde de dolari pe an. Din acest motiv, economiile care s-ar face la bugetul de sănătate publică ar putea fi foarte mari, arată statisticile.

Cercetătorul și profesorul asociat Richard Fuller, de la UQ CEED, a spus că rezultatele studiului ar putea schimba atitudinea oamenilor cu privire la parcurile urbane.

„Știm de mult timp că vizitarea parcurilor este benefică pentru sănătatea noastră, dar acum începem să stabilim exact cât de mult timp trebuie să petrecem în parcuri pentru a ne putea bucura de aceste efecte benefice", a arătat Fuller.

Medicii arată că avem nevoie să petrecem regulat cel puțin o jumătate de oră în parc pentru a ne asigura că vom avea parte de aceste efecte pozitive. Ne poate părea un lucru simplu, nu ne costă nimic, dar este cu adevărat în avantajul nostru să facem frecvent plimbări în parc!

Fluxul de știri
0