Vicepremierul Rusiei dezvăluie scopul vizitei sale în Moldova

© RIA Novosti / Sergei Mamontov / Trecere la banca de fotografiiД.Рогозин провел заседание Военно-промышленной комиссии
Д.Рогозин провел заседание Военно-промышленной комиссии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vicepremierul rus și reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru problema transnistreană Dmitri Rogozin a dezvăluit scopul vizitei sale în Moldova.

CHIȘINĂU, 5 iulie — Sputnik. Vicepremierul rus și reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru problema transnistreană, Dmitri Rogozin, a dezvăluit scopul vizitei sale în Republica Moldova.

„Astăzi începe vizita de lucru la Chișinău și Tiraspol. Moldova este interesată de piața rusească pentru vinurile sale, iar noi suntem interesați de ridicarea blocadei impusă Transnistriei", a comunicat Rogozin într-un mesaj publicat pe Facebook.

Заместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин - Sputnik Moldova
Vizita lui Rogozin la Chișinău și Tiraspol este un semnal diplomatic

În cadrul vizitei sale, Rogozin va avea o întrevedere cu ministrul moldovean al Economiei Octavian Calmâc. Potrivit Ministerului Economiei, părțile urmează să discute aspectele legate de relațiile comercial-economice între Republica Moldova și Federația Rusă, posibilitățile dezvoltării lor, dar și problemele legate de relațiile bilaterale.

Rogozin urmează să viziteze Tiraspolul, unde va purta discuții cu liderul de la Tiraspol Evghenii Șevciuk și cu președintele Sovietului Suprem de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, precum și cu deputații legislativului local în cadrul unei ședințe plenare planificate pentru ziua de 6 iunie.

Vicepremierul rus planifică și o întâlnire cu militarii din cadrul Grupului Operativ al forțelor militare ruse din regiunea transnistreană.

Fluxul de știri
0