Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou mesaj din Londra: moldovenii cu paşapoarte UE ar putea fi expulzaţi

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaCities of the world. Manchester
Cities of the world. Manchester - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul britanic pentru Imigrații, Securitate, Lege și Ordine, James Brokenshire, a declarat că nu ar fi înțelept să garanteze dreptul de a rămâne în Regatul Unit pentru cetăţenii UE.

CHIŞINĂU, 5 iul – Sputnik. Un ministru conservator din Marea Britanie a spus că nu poate garanta că cetățenii UE pot rămâne în Marea Britanie după ce țara părăsește blocul comunitar, scrie evz.ro.

Această veste îi vizează şi pe cetăţenii Republicii Moldova care deţin paşapoarte ale ţărilor membre UE. Cei mai mulţi dintre moldovenii cu dublă cetăţenie, deţin cetăţenia română sau bulgară.

Potrivit Buzzfeed.com, ministrul britanic pentru Imigrații, Securitate, Lege și Ordine, James Brokenshire, a declarat că nu ar fi înțelept să garanteze acest drept de a rămâne în Regatul Unit, deși britanicii care trăiesc în UE au primit această asigurare din partea țărilor membre.

Cules - Sputnik Moldova
Românul care a plecat din Londra, după Brexit: românii sunt sclavi

Discursul ministrului în Camera inferioară a Parlamentului britanic a venit ca un răspuns la o întrebare adresată de Gisela Stuart, susținătoare a campaniei ”Leave”. Mesajul lui Brokenshire a aprins scântei în rândurile parlamentarilor britanici, în contextul creșterii numărului atacurilor cu tentă rasistă după votul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Totodată, conducerea Partidului Conservatori și David Cameron, actualul prim-ministru britanic, au refuzat să spună dacă cei 3 milioane de imigranți care trăiesc în Regatul Unit vor putea să stea în continuare în această țară după ce toate formalitățile privind ieșirea Marii Britanii din UE va fi îndeplinită.

Totuși, ministrul britanic menționează că schimbările nu vor avea loc imediat, deoarece vor fi făcute negocieri între regat și blocul comunitar, care, cel mai probabil, vor dura câțiva ani.

Fluxul de știri
0