Dacian Cioloş şi Michael Scuse execută operațiuni de „terorism financiar"

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВода, APĂ
Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Abonare
În realitate, "proiectul de țară" elaborat de Iohannis, Cioloş şi partide sub lupa divinului Caesar Isărescus, la ordinul baghetei magice a lui Michael Scuse, este o operațiune de „terorism financiar" ce va culmina într-o criză a apei şi a hranei cum România nu a mai avut vreodată în istorie.

Editorial de Ilie Catrinoiu

Președintele Klaus Iohannis, ajuns șeful așa numitului "stat român" într-un mod bizar că nici el nu ştie cu certitudine ce caută acolo, i-a convocat de urgență pe toți clămpăii țării, de la lideri de partide și premier la divinul Caesar Mugurus Isărescus, matusalemicul și eternul guvernator de bancă centrală, să lanseze, de frica Brexitului, "proiectul de țară" care va schimba România în bine, ni se spune. Numai că victimele istoriei, secături și analfabeți, oameni de nimic puși în fruntea țării ca să pârjolească poporul, doctori în prostologie ce n-au pus în viața lor mâna pe o carte, ne oferă un spectacol de zile mari.

Aflăm de la Dacian Julien Cioloș că ''viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu și pe termen lung va fi parte componentă a acestui proiect de țară", dar în același timp prioritățile sunt autostrăzile, investițiile străine și căile ferate private, că de stat nu mai sunt.

Însă gluma secolului cu acest "proiect de țară" este planul stabilit de premier cu Michael Scuse, adjunctul secretarului american pentru Agricultură. Michael Scuse a fost primit la București cu ramuri de măslin și trâmbițe, în urmă cu două săptămâni, ca un adevărat Mesia al hranei și un Dionis al vinului nostru de toate zilele, jurnaliștii de la focarul propagandistic al genocidului, HotNews, înghesuindu-se care mai de care să-i pună întrebări mieroase despre ce să mâncăm, cum să mâncăm, cum să producem și ce să producem.

Fructe legume strada - Sputnik Moldova
Oficial american la București: nu acceptăm produsele tradiționale

Americanul, probabil la una din puținele vizite oficiale în afara Americii, ținând cont că numai ghetouri precum România și Albania mai primesc astfel de oficiali în țările lor, a spus că Statele Unite nu vor să audă de produsele tradiționale, că singura șansă de a hrăni o populație din ce în ce mai numeroasă la nivel global este hrana modificată genetic ți a propus, cu o nesimțire pe care acasă la el în America nu ar avea niciodată curajul să şi-o exprime, ca surplusul de lapte să fie redus. Michael Scuse vrea diminuarea producției de lapte prin metode genetice pentru că nu mai este suficientă hrană în lume pentru o populație din ce în ce mai numeroasă. Cu acest om a "negociat" Dacian Cioloș, "doctor" în agronomie în Franța, la Washington în urmă cu o lună când a fost acolo, şi tot cu acest om a bătut palma la București, două săptămâni mai târziu.

În realitate, "proiectul de ţară" elaborat de Iohannis, Cioloş şi partide sub lupa divinului Caesar Isărescus, la ordinul baghetei magice a lui Michael Scuse, este o operațiune de terorism financiar ce va culmina într-o criză a apei şi a hranei cum România nu a mai avut vreodată în istorie. Și asta pentru că ideile lui Scuse nu au nicio urmă de adevăr științific în ele.

Акции протеста против продуктов с ГМО Марш против Монсанто - Sputnik Moldova
Alarmant: SUA vrea să impună importul de alimente modificate genetic în UE

Să-i arătăm și lui Cioloș de ce. Din anii '60 până în prezent, agricultura industrială a dublat producția de cereale prin folosirea intensivă a îngrășămintelor chimice și a pesticidelor. Numai că, în contextul schimbărilor climatice de azi, agricultura industrială nu mai poate hrăni o populație în creștere cu 3 miliarde de oameni în următorii 30 — 40 de ani. Conform celui mai important studiu în domeniu, "Evaluarea Internațională a Cunoștințelor Agricole, a Științei și Tehnologiei pentru Dezvoltare (IAASTD)", o treime din emisiile de gaze cu efect de seră provine din agricultura industrială, în același timp producția agricolă fiind cel dintâi sector afectat de încălzirea globală. Agricultura industrială este cel mai mare poluant, cel mai mare distrugător al biodiversității și cel mai mare consumator de apă potabilă și teren fertil; 70% din apa potabilă a Planetei e folosită pentru irigații.

Laborator - Sputnik Moldova
Societate
Cum se protejează Moldova de produsele modificate genetic

Ultimele rapoarte estimează că, începând din 2020, recoltele din Africa ar putea să scadă cu 20% în urma dezastrelor naturale. Asta înseamnă foamete și colaps nu doar în Africa, ci mai ales în zonele cu climă temperată (România, etc) pentru că aici, pe termen mediu, culturile se vor îmbolnăvi datorită unui climat mai cald și mai umed, iar pe termen lung (în următorii 30 de ani) Europa de Sud-Est va fi un deșert asemănător celui nord-african.

Așadar, agricultura industrială, distrugând natura, nu mai poate produce hrană suficientă. O creștere a productivității alimentare nu este posibilă decât implementând un sistem agrar care respectă natura. Producția de alimente a lumii trebuie să fie mai mare cu 70% până în 2050 pentru a putea fi hrănită o populație de 9 miliarde de oameni. Culturile tradiționale, fără pesticide și OMG-uri, adunate în rețele de mici ferme țărănești pot produce suficientă hrană; în schimb, agricultura industrială, chimizată și toxică pentru om și natură, este un simplu experiment malthusian de reducere a populației prin înfometare şi boli incurabile (cancer).

Numai că interesul corporațiilor este altul. Michael Scuse, Klaus Iohannis, Dacian Julien Cioloș, Mugur Isărescu și efemerii președinți ai partidelor politice sunt și ei niște actori de circ pe scena teatrului.

Ilie Catrinoiu este critic social şi membru fondator al Ligii Distributiste Române Ion Mihalache; el scrie despre politică, economie şi cultură dintr-o perspectivă creştină şi transdisciplinară.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu opinia Redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0