Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se protejează Moldova de produsele modificate genetic

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova
Abonare
Crearea şi dotarea laboratorului a fost posibilă în cadrul unui proiect bilateral moldo-israelian cu sprijinul financiar oferit de Statul Israel în sumă de 300 de mii de euro.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. În Republica Moldova și-a început activitatea Laboratorului de biologie moleculară pentru determinarea organismelor modificate genetic. Inaugurarea acestuia a avut loc miercuri, anunță serviciul de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Evenimentul a avut loc în incinta Întreprinderii de Stat "Centrul de Carantină Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei”,aflat în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Акции протеста против продуктов с ГМО Марш против Монсанто - Sputnik Moldova
Greenpeace: SUA presează UE să aprobe importurile de alimente modificate genetic

Crearea şi dotarea laboratorului a fost posibilă în cadrul unui proiect bilateral moldo-israelian cu sprijinul financiar oferit de Statul Israel în sumă de 300 de mii de euro.

MAIA precizează că în acest laborator vor fi testate produsele vegetale.

Gheorghe Gaberi, directorul general al Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor a menționat în cadrul evenimentului de inaugurare că „Partenerii comerciali solicită să confirmăm că produsele care sunt exportate pe piețele externe nu conțin organisme modificate genetic. Funcționarea acestui laborator va permite să consolidăm capacitățile de siguranță a alimentelor și să confirmăm partenerilor externi că produsele din Republica Moldova sunt pure”.

Potrivit MAIA, crearea acestui laborator va spori capacitatea autorității naționale pentru siguranța alimentelor de a supraveghea calitatea produselor alimentare atât pe piața internă cât și a celor destinate exportului.

Fluxul de știri
0