Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încep să apară primele rezultate ale întrevederii Filip-Medvedev din iunie

© Sputnik / Александр Астафьев / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит премьер-министра РФ Д. Медведева в Киргизию. День второй
Официальный визит премьер-министра РФ Д. Медведева в Киргизию. День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi, 5 iulie, la Chișinău vor fi discutate aspectele cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

CHIŞINĂU, 5 iul – Sputnik. Aspectele cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, posibilitățile de dezvoltare ale acestora, problemele existente, precum și alte chestiuni legate de relațiile bilaterale dintre două state, vor fi discutate în zilele de 5 – 6 iulie, la Chișinău, de autoritățile țării noastre cu delegația Guvernului Federației Ruse.

În după-amiaza zilei de marţi, la Chişinău soseşte într-o vizită de lucru o delegaţie guvernamentală de la Moscova, condusă de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

În cadrul ședinței în format extins a co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, Octavian Calmâc și Dmitrii Rogozin, vor fi abordate mai multe probleme legate de relațiile comercial-economice dintre cele două state, în special la capitolele exportul produselor moldovenești pe piața rusă, eliminarea barierelor tarifare şi netarifare în comerțul reciproc, simplificarea importurilor producției agroalimentare și vinicole în Federația Rusă.

Официальный визит премьер-министра РФ Д. Медведева в Киргизию. День второй - Sputnik Moldova
Politică
Detalii de la întâlnirea lui Pavel Filip cu Dmitri Medvedev

Conform înțelegerilor prealabile, stabilite în cadrul întrevederilor bilaterale anterioare, inclusiv la Bishkek, a șefilor cabinetelor de miniștri, Pavel Filip și Dmitri Medvedev, la Chișinău va fi discutat și proiectul Foii de parcurs, care va conține activităţile pe care ambele state vor trebui să le întreprindă pentru eliminarea constrângerilor existente și pregătirea comisiei mixte.

Viceprim-miniștrii Octavian Calmâc și Dmitrii Rogozin vor discuta și problema organizării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică care, conform înțelegerilor dintre părți, urmează să fie organizată în Federația Rusă, în luna octombrie.

În cadrul reuniunii șefilor de state din CSI de la Bișkek, de la începutul lunii iunie, șeful Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip, s-a întâlnit cu omologul său rus, Dmitri Medvedev. Cei doi oficiali au discutat despre dialogul politic bilateral, precum și despre posibilitățile de relansare a relațiilor economice moldo-ruse.

Premierii celor două țări au menționat în cadrul discuției despre relansarea relațiilor economice moldo-ruse necesitatea ”stabilirii unei agende comune de acțiuni pentru identificarea soluțiilor pe întreg spectrul de problemele existente în cooperarea bilaterală”. La această întrevedere, premierul rus Dmitrii Medvedev a exprimat disponibilitatea părții ruse de a relansa relațiile dintre cele două țări, inclusiv pe platforma comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică.

Fluxul de știri
0