Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: ai posibilitatea să eviți cozile interminabile la posturile vamale

© Sputnik / Мирослав Ротарьпресс-тур 28.05.2016
пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii care planifică să plece în vacanță în România sau Ucraina își pot face mai ușoară călătoria, urmărind în regim on-line traficul la frontieră.

CHIȘINĂU, 5 iulie – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova pot să evite pierderea timpului în traficul încărcat la frontiere, cu ajutorul aplicațiilor Poliției de Frontieră din România și Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Este vorba de aplicații online datorită cărora poţi să urmăriți online cât de încărcat este fiecare punct vamal.

Vitalie Vrabie și Claudiu Ardeleanu - Sputnik Moldova
„Așteptarea dublă la vamă" va fi abolită. Iată noile reglementări moldo-române

Pe pagina oficială a Serviciului Vamal al Republicii Moldova pot fi urmărite imaginile video on-line de la unele posturi vamale, dar și numărul de unități de transport aflate în așteptare. În cazul în care informația oferită de site nu este suficientă, aveți posibilitatea să consultați un call-center al Serviciului Vamal, unde veți obține informația necesară.

Poliția de Frontieră din România oferă o hartă interactivă, care informează cât ar putea dura așteptarea la fiecare post vamal, atât la intrare, cât și la ieșire. De asemenea, există și posibilitatea filtrării unităților de transport conform tipologiei (autoturisme, camioane etc). Posturile vamale însemnate cu roșu sunt cele în care așteptarea poate dura mai mult de o oră, cele cu galben au o perioadă de așteptare între 30 de minute și o oră, iar cele de culoare verde au o perioadă de așteptare de cel mult o jumătate de oră.

Poliția de Frontieră oferă și consultații non-stop la telefon.

Site-ul Serviciului Vamal al Ucrainei nu oferă date cu privire la unități de transport, însă oferă posibilitatea de a urmări situația la posturile vamale prin intermediul webcam-urilor.

Fluxul de știri
0