Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A scos Marea Britanie din UE, iar acum demisionează

© Sputnik / Алекс Макнотон / Accesați arhiva multimediaNigel Farage
Nigel Farage - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul UKIP (The UK Independence Party), Nigel Farage, principalul artizan al Brexit, a anunțat că pleacă de la conducerea formațiunii.

CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Farage a decalat că după victoria taberei care a pledat la referendum pentru ieşirea Marii Britanii din cadrul Uniunii Europene, a fost atins scopul principal pentru care acesta s-a implicat în politică.

„Nu am fost niciodată şi nici nu mi-am dorit să fiu un politician de carieră. Obiectivul meu politic a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană", a declarat Farage, potrivit digi24.ro.

Totodată, Farage a subliniat că nu se retrage definitiv, ci va continua să susțină UKIP, care, însă, ar trebui deja să-și aleagă un alt lider.

Nigel Farage a spus de asemenea că va ajuta mișcările de independență din restul Uniunii Europene, însă de acum se va concentra mai mult pe viața sa personală.

Fluxul de știri
0