Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoză de la Chirtoacă: Chișinăul va fi inundat în continuare

© Sputnik / Мирослав Ротарьулица Василе Александри после дождя
улица Василе Александри после дождя - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul de Chișinău Dorin Chirtoacă a recunoscut că în timpul apropiat nu se va reuși să soluţioneze problema inundațiilor de pe străzile capitalei din timpul ploilor torențiale.

CHIȘINĂU, 4 iul — Sputnik. Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a declarat luni la ședința serviciilor municipale că acum nu este posibilă rezolvarea problemei inundațiilor de pe străzile capitalei, care se produc în timpul ploilor torenţiale.

Inundații Chișinău - Sputnik Moldova
Chișinăul, din nou inundat: a plouat cu găleata (FOTO, VIDEO)

"Până nu va fi soluţionată problema albiei și nu vor fi efectuate alte lucrări, râul va continua să se reverse în timpul ploilor sub podul de la Grigore Vieru, Renașterii și Albișoara. Nu cred că această problemă poate fi rezolvată acum în vreun fel", a spus Chirtoacă.

Potrivit acestuia, prioritară acum trebuie să fie soluţionarea problemei reconstrucției de mai departe a sistemului de canalizare pluvială.

"În ultimii ani s-a făcut acest lucru, dar insuficient. Calea Ieșilor și alte adrese trebuie să facă parte din această listă", a subliniat Chirtoacă.

Deocamdată însă, potrivit primarului, "trebuie efectuată evaluarea şi analiza prealabilă, pentru ca mai apoi să fie solicitate lucrări de proiectare pentru reconstrucție".

Cele mai grave consecințe ale ploii torențiale de duminică din capitală au fost înregistrate la piața Calea Basarabiei, străzile Albișoara și Calea Ieșilor. Din acest motiv, a fost sistată temporar circulaţia troleibuzelor spre Buiucani.

Sistemul de canalizare nu a făcut faţă la intersecția cu sens giratoriu care unește trei străzi — Ion Creangă, Calea Ieșilor și Ștefan cel Mare. Dar această situaţie nu a durat prea mult. Nu au fost urmări grave", a spus vicepretorul sectorului Buiucani al capitalei, Vasile Mistreanu.

Fluxul de știri
0