Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reparația drumurilor, atunci când primăria nu are bani (foto)

© Victor Proca/FacebookReparația unui drum din satul Pănășești, raionul Strășeni
Reparația unui drum din satul Pănășești, raionul Strășeni - Sputnik Moldova
Abonare
În condițiile unei austerități bugetare presante, locuitorii din unele sate din Republica Moldova își amintesc de vechea tradiție moldovenească numită claca. Această campanie s-a încheiat la fel de frumos cum a și început.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Din poză de la acest articol se vede cum câțiva locuitori din satul Pănășești, raionul Strășeni, și-au unit eforturile pentru a repara un drum din mahala, folosind materiale, instrumente și utilaje de pe lângă gospodării.

Последствия дождя - Sputnik Moldova
Societate
Ploaia de vineri a făcut ravagii în Strășeni

Este evident faptul că un drum reconstruit cu aceste tehnologii nu va arăta ca unul conform ”standardelor europene”. Dar se pare că asta îi preocupă mai puţin pe acești săteni. Pentru dânșii contează faptul că drumul va fi iarăși practicabil.

Totodată, soluționarea prin eforturile mai multor gospodari a unei probleme de interes comun este o ocazie bună pentru consolidarea solidarității sociale, practicarea unei tradiții frumoase lăsată din moși și strămoși.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă cu bucate tradiționale și cu un pahar de vin gustos și rece din beciul unuia dintre acești gospodari iscusiți.

© Victor Proca/FacebookMasă cu bucate tradiționale și un pahar de vin roșu de la țară, clacă la Pănășești, Strășeni
Masă cu bucate tradiționale și un pahar de vin roșu de la țară, clacă la Pănășești, Strășeni - Sputnik Moldova
Masă cu bucate tradiționale și un pahar de vin roșu de la țară, clacă la Pănășești, Strășeni
Fluxul de știri
0