Consultări la Cotroceni: Iohannis vrea un "proiect de țară postaderare"

© Pagina oficială a Președintelui RomânieiPreședintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru luni, 4 iulie, ora 17:00, a doua rundă de consultări cu partidele politice privind situația economică a României după Brexit.

BUCUREŞTI, 4 iulie — Sputnik. Luni de la ora 17:00, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice sunt invitați la Palatul Cotroceni pentru consultări, a anunțat Președinția.

Moscow hopes that while the European Union reviews possible new sanctions against Russia next week that “common sense will prevail.” - Sputnik Moldova
UE în haine noi, cu Parlament bicameral și Guvern

Șeful statului va informa participanții la consultări cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles în perioada 28-29 iunie.

Potrivit administrației prezidențiale, Klaus Iohannis va propune înființarea unui grup de lucru care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra economiei naționale, să identifice măsurile care se impun în acest context și oportunitățile României în contextul actual.

Președintele Iohannis a precizat că este nevoie de un proiect de țară postaderare, lucru care nu a fost realizat de partidele politice până acum.

"Acum este momentul să ne concentrăm și pe ceea ce urmează, dar și pe ceea ce urmează în România și am spus că este nevoie de un nou proiect de țară postaderare. Nu s-a realizat în preajma anului 2007, nu s-a realizat nici mai târziu", a spus Iohannis.

Proiectul de țară al României va ține cont de contextul european, a precizat șeful statului.

Fluxul de știri
0